Nisipul kinetic. Ce este si ce beneficii ofera copiilor? De ce TREBUIE sa-l oferi copiilor?

Nisipul kinetic. Ce este si ce beneficii ofera copiilor? De ce TREBUIE sa-l oferi copiilor?
Ai auzit de nisipul kinetic? Este super fain dar extrem de dificil de descris. Nisipul kinetic este o “substanță” care seamănă cu nisipul dareste ușor modelabilă.

Se întărește când este strânsă în mâna, dar se “topește” atunci când este eliberată. Are aceleași caracteristici ca nisipul ud, dar totuși, nu este ud. Este lipicios “între el” dar totodată nu este lipicios cu restul mediului. Este moale dar nu este pufos. Cum ziceam și mai sus, este greu să-i facem o descriere.

Nisipul kinetic este un material therapeutic ideal datorita versabilitatii sale dar si a abilitatii de a oferi o gama variata de beneficia copiilor (si adultilor) care se joaca cu el.Nisipul kinetic este un material pe care-l folosim cu ajutorul mâinilor și automat ajută la dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Strânge-l, apasă-l sau "sparge-l" pentru a întări mâinile. Ciupește-l pentru a-ți devolta simțurile din vârful degetelor.  Rostogolește-l într-o bilă sau aplatizează-l pentru abilități bilaterale. Taie-l sau ia-l cu lopățica, pentru a exersa prinderea și folosirea uneltelor precum linguri, lingurițe și cuțite. Pune forme de prăjitură sau pune-l în cupe mici pentru a construi castele și a-ți dezvoltate mai bine mici mușchii din degete și mainute. Beneficiile motorii fine sunt nelimitate!

Nisipul kinetic este materialul senzorial perfect pentru copiii care fie tanjesc, fie sunt sensibili la simtul tactil. Copii care vor sa atinga tot si sunt mereu in cautare de noi experiente tactile, vor fi foarte bucurosi sa stranga, sa imprastie si sa se joace cu acest nisip kinetic...ar putea parea ca nu se mai satura de el! Deoarece nisipul kinetic poate fi "stors" aceasta provoaca o senzatie puternica de placere, care este o forma de simt tactil calmant pentru corp. Este in special util pentru cei care cauta experiete tactile.Pe de alta parte, copii care sunt sensibili sau evita experientele de "joaca murdara"(sau cei care evita sa incerce lucruri noi) vor fi incantati sa incerce nisipul datorita texturii sale care este moale si nu este lipicioasa. Chiar daca arata si se comporta ca nisipul ud, aceasta este uscat, moale si placut la atingere. Nu-ti ramane intre unghii, nu se simte lipicios si nu provoaca mancarimi. Daca totusi copilul nu este dispus sa atinga nisipul direct, acesta poate folosi uneltele incluse pentru a se juca.

 
 

Suport clienti 10:00 - 16:00 de luni pana vineri

0726 987 803 comenzi@liliacul.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!